Omalääkäri

19.4.2024

Omalääkäriperiaatteessa on kyse potilaan ja lääkärin välisestä pitkäaikaisesta hoitosuhteesta. Potilaalle lääkäri on tuttu ja turvallinen. Pitkän hoitosuhteen aikana omalääkäri oppii tuntemaan potilaansa terveydentilan, sairaudet sekä potilaan psykososiaalisen tilan.

Omalääkärinä toimii osaava yleislääkäri, joka hoitaa potilasta kokonaisuutena. Hän hallitsee erikoisalojen diagnostiikan ja hoidon perusteet. Hoito on kokonaisvaltaista ja jatkuvaa.

Omalääkäri pystyy hoitamaan laaja-alaisesti eri sairauksien seurannan, perusdiagnostiikan, uusien oireiden selvittelyn sekä tutkimukset. Omalääkäri työskentelee yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa, joka muodostuu mm. hoitajasta ja muista lääkäreistä. Omalääkäri konsultoi tarvittaessa erikoislääkäriä hoidon ja tarvittavien hoitotoimenpiteiden suhteen ja hän voi ohjata potilaan erikoislääkärin vastaanotolle.

Esimerkkinä reumaa sairastava potilas, joka on reumatologian erikoislääkärin hoidettavana ja jolle reumatologi on huolehtinut lääkityksen. Reumalääkäri voi ohjata potilaan takaisin omalääkärille, joka puolestaan huolehtii jatkohoidosta, seuraa sairautta ja hoitaa potilasta kokonaisuutena. Ja jos ilmenee tarve, ohjaa omalääkäri potilaan tarvittaessa takaisin reumalääkärille.

Omalääkäri Kanalinhelmestä

Voit valita oman lääkärisi Lääkärikeskus Kanalinhelmen osaavista ja asiantuntevista yleislääkäreistä. Jos tarvitset apua valintaan, niin soitathan ajanvaraukseen - autamme sinulle sopivan lääkärin löytämisessä. Lääkärikeskus Kanalinhelmi sijaitsee Rauman keskustan läpi kulkevan Kanalin varrella. Autamme terveytesi hoidossa omalääkäri- ja omahoitajaperiaatteella.