Matti Karvonen

Neurologian erikoislääkäri, lääkekehityksen dosentti

Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

Olen neurologian erikoislääkäri ja hoitamiani sairauksia ovat tyypilliset neurologiset sairaudet ja oireet, kuten esimerkiksi Parkinsonin tauti, muistihäiriöt (mukaan lukien Alzheimerin tauti), aivoverenkiertohäiriöt ja päänsäryt, sekä muut erilaiset oireet, joista yleisimpiä ovat huimaus, puutumiset ja kohtausoireet (esim. tajunnanmenetyskohtaukset ja pyörtymiset). Erityisenä mielenkiinnon kohteena ovat urheilijoiden (hermostolliset) oireet ja vammat.

Neurologian alueeseen kuuluvat myös epilepsiat. Lääkehoito on epilepsian hoidon kulmakivi ja sen tavoitteena on kohtauksettomuus. Myös osa lihassairauksista kuuluu neurologian alueeseen. Muita neurologin seurantaa edellyttäviä sairauksia ovat mm. MS-tauti ja halvausten jälkitilat. Ja jos kärsit univaikeuksista ja sinulla on ongelmia unen saannin tai unessa pysymisen kanssa, on paikallaan hakeutua neurologin vastaanotolle, jotta tutkimuksissa voidaan selvittää univaikeuden syyt.

Asianmukaisen lääkehoidon lisäksi pidän keskeisenä yksilöllisen liikunnan ja fysioterapeuttisen harjoittelun hoitovaikutuksen hyödyntämistä mahdollisuuksien mukaan. Liikunta on lääke (melkein aina).